שיח גלריה עם האמן מיכה אולמן לרגל נעילת התערוכה "קירות נמסים"

19 במרץ 2015, 18:30
הגלריה האוניברסיטאית לאמנות ע"ש גניה שרייבר
ללא תשלום
שיח גלריה עם האמן מיכה אולמן לרגל נעילת התערוכה "קירות נמסים"

הפקולטה לאמנויות ע"ש יולנדה ודוד כץ

הגלריה האוניברסיטאית ע"ש גניה שרייבר

אוסף יגאל אהובי לאמנות מזמין אתכם לשיח גלריה לכבוד נעילת התערוכה: "קירות נמסים"

מיכה אולמן, נולד בתל–אביב ב– 1939, חי ויוצר ברמת השרון. אולמן הוא חתן פרס ישראל לפיסול לשנת 2009. אולמן ביסס את מעמדו כאמן אדמה בראשיתה של האמנות המושגית בישראל בתחילת שנות השבעים ומוכר כיום כאחד מבכירי האמנים הישראלים. עבודותיו ופסלי החוץ שלו מוצגים בישראל וברחבי העולם, בין היתר ייצג את ישראל בביאנלה בונציה. בשנת 2011 הוצגה תערוכה רטרוספקטיבית מקיפה של עבודותיו במוזיאון ישראל. אולמן מוכר לכל מי שהגיע לברלין וביקר בכיכר בבל במרכז העיר, שם יצר את אנדרטת הזיכרון ״הספרייה״. העבודה מורכבת מחלון שדרכו נראית ספרייה תת-קרקעית מרוקנת מספרים. עובדותיו של אולמן עשויות לרוב מברזל חשוף וחול בצבע אדמדם והן עוסקות במשמעיות של מקום ושל בית ואובייקטים המגדירים אותם. מלבד סימליותם והנוכחות הפיסית שלהן, עבודויות מצליחה לגעת בנשגב ובזיכרון.

בתערוכה "קירות נמסים" מוצגת עבודתו טלוויזיה (Fernseher)