הפסטיבל הבינלאומי ה-16 לסרטי סטודנטים

בתשלום
הפסטיבל הבינלאומי ה-16 לסרטי סטודנטים

החוג לקולנוע וטלוויזיה

הפסטיבל הבינלאומי ה-16 יתרחש בין התאריכים ה-31.5 ועד ל-7.6 בסינמטק תל אביב (שפרינצק 2).

גם השנה, אירועי הדגל של הפסטיבל הם התחרויות השונות לסרטי סטודנטים. השנה אנו נקרין כ-66 סרטי סטודנטים מכ-40 מדינות במסגרת התחרות הבינלאומית. כמו כן בתחרות סרטי הסטודנטים הישראלית יתחרו כ-11 בתי ספר מרחבי הארץ עם כ-25 סרטים. השנה גם פתחנו בפעם השנייה את התחרות הים תיכונית ומדינות ערב שמונה כ-20 סרטים ממדינות האיזור.

בפסטיבל השנה יתקיימו הרצאות וסדנאות אמן רבות ומגוונות של גדולי יוצרי הקולנוע בעולם: האחים דארדן ,לאו קראקס, סבסטיאן סילבה, ראדו מונטיאן, קים ג'י וון, אוטר יוסליאני, צביג רבצ'ינסקי , מולי סטאנסגארד ועוד רבים וטובים.

כמו כן כל ערב יוקרנו שתי רצועות מיוחדות: האחת-  "מחווה לסרט המוסיקלי האחר", כל ערב יוקרן סרט מוזיקלי אחר, מ"רוקדת בחשיכה" המופלא של לארס פון טרייר ועד "עננה הפכפכה" מיוזיקל מטורף מטיוואן.

בפסטיבל השנה יהיו גם מספר פרויקטים ייחודיים ביוזמת החוג לקולנוע מאוניברסיטת תל אביב:

"השבר הסורי אפריקני"- אסופה של חמישה סרטים של סטודנטים מהחוג שנוצרו בהשראת שירים של משוררים עבריים (יהודה עמיחי, נורית זרחי, דוד פוגל..) הפרויקט יוקרן ביום שני ה-2.6 בשעה 20:00 בסינמטק תל אביב.

כמו כן יוקרן הפרויקט BACK & FORTH - זהו שיתוף פעולה בין אוניברסיטת תל אביב לאקדמיה הגרמנית לקולנוע וטלוויזיה של ברלין (DFFB) - בתכנית אסופה של ארבעה סרטים דוקומנטריים שצולמו בישראל ובגרמניה. הפרויקט יוקרן ביום רביעי ה-4.6 בשעה 17:30 בסינמטק תל אביב.

פרויקט נוסף של החוג הוא הפרויקט התיעודי חברתי: "יחסים דיגיטליים"- אסופה של 11 סרטים קצרים דוקומנטריים שבוימו ע"י תלמידי החוג בתואר הראשון והשני המדברים על ההשפעה ההולכת וגוברת של הרשת והטכנולוגיה שמניבה סוגים חדשים של יחסים. הפרויקט יוקרן ביום חמישי ה-5.6 בשעה 20:00 בסינמטק תל אביב.

למתעניינים בזמני הקרנות, היכנסו לתכנייה שלנו >

לעמוד הפייסבוק של הפסטיבל >